Theo Maassen - Biografie
 
Theodorus Wilhelmus (Theo) Maassen (Oegstgeest, 8 december 1966), is een Nederlands cabaretier. Hij groeide op in het Brabantse Zijtaart. Momenteel woont hij in Eindhoven. Maassen heeft vijf avondvullende shows op zijn naam staan, werkte mee aan het radioprogramma Mannen van de Radio, regisseerde en filmde de documentaire ‘De onterechte kampioen’ en werd bekend van de rap 'Doodsbedreiging'. Ook speelde hij in het toneelstuk 'De sterfscène'.

De cabaretier wordt geroemd om zijn vernieuwende invulling van het geëngageerde cabaret. De

Volkskrant vond in juli 2006 Maassen een verademing ten opzichte van de rest van het Nederlandse cabaretlandschap en noemde hem in september van dat jaar een "Kunstenaar onder de cabaretiers". Het Prins Bernhard Cultuurfonds noemde hem in 2006 "de grootste kleinkunstenaar van Nederland".
 
Maassen is ook enkele malen buiten zijn normale werk in de aandacht geweest. Zo stal hij ooit de UEFA-Cup uit het PSV-stadion en heeft hij ook de 2e plaats van de Super Cup uit 1988 die PSV als verliezend finalist kreeg gestolen, en is hij soms als verdediger van het vrije woord te zien. In 2004 was hij een van de Zomergasten van de VPRO.

In de televisieserie Mevrouw de minister speelde hij de rol van Roel en hij had een gastrol in de televisieserie Dunya en Desie. In 2001 speelde Maassen een grote rol in de Nederlandse speelfilm 'Minoes', naar een verhaal van Annie M.G. Schmidt, met een scenario van Burny Bos. In 2004 was hij bij Joost Zwagerman te gast in Zomergasten. In 2006 speelde Maassen een rol in de televisieserie Waltz en een rolletje in de remake van de serie 't Schaep met de 5 Pooten. In 2008 is Maassen te zien in zijn eerste echte hoofdrol; de rol van Johan in de film TBS van regisseur Pieter Kuijpers (ook regisseur van de film Van God Los). Maassen speelt de rol van Johan, een ontsnapte TBS-er die met gijzelnemer Tessa (Lisa Smit) op zoek gaat naar de vrouw die zijn onschuld kan bewijzen; zijn moeder. De film is op 31 januari 2008 in première gegaan.