Marc Marie Huijbregts - Biografie
 
Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 21 december 1966) is een Nederlands cabaretier en acteur.

Huijbregts werd geboren in Tilburg als zoon van Frans Huijbregts en Toos Huijbregts-Staps. Na de havo studeerde hij personeelswerk in Breda, maar al snel zocht hij zijn geluk in de musicalwereld. Hij solliciteerde bij de musical Company en werd aangenomen. Hierna volgden rollen bij andere musicals; het toneel; de opera; en in televisieseries. Vernietigende kritieken op zijn eerste soloprogramma, een liedjesprogramma in 1991, weerhielden Huijbregts niet om te blijven acteren.

Eind 1998 ontmoette hij Raoul Heertje bij een presentatiecursus, die hem uitnodigde om mee te doen aan een open podium-avond bij de Comedytrain. Huijbregts leerde daar om als zichzelf op

het podium te staan en niet als een acteur die een rol speelt. Ruim een jaar later stond hij in de finale van Cameretten 1999 die hij met overmacht won. Naast de juryprijs won hij ook de persoonlijkheidprijs én de publieksprijs, wat eerder alleen Joke van Leeuwen (1978) en Mumtaz Jafri (1995) was gelukt. Huijbregts kreeg tijdens de halve finale al een staande ovatie; iets dat nog nooit was voorgekomen tijdens het Cameretten-festival. In datzelfde jaar begon hij tevens met het inspreken van tekenfilmkarakter Tommy, in de populaire tekenfilmserie Princess Sissi, te zien op jeugdzender Fox Kids.

In 2000 ontving hij de Pall Mall export-prijs, en vervolgens maakte hij in korte tijd carrière met zijn soloprogramma 'Marc-Marie H.' en met zijn optreden in het satirische televisieprogramma 'Dit was het nieuws' van de TROS. In 2001 tekende Huijbregts een contract met de KRO voor het maken van talkshow-achtige televisieprogramma's, waarna hij het live uitgezonden 'Marc-Marie Rechtstreeks' maakte. Dat programma verdween al snel weer van het scherm, na vernietigende recensies in de media. Tevens speelt hij sinds 2001 de rol van Sorrypiet in Het Sinterklaasjournaal en variërend van jaar tot jaar bij de intocht.

Op 22 september 2004 mocht Huijbregts de eerste VSCD Cabaretprijs in ontvangst nemen. Hij kreeg de prijs voor het "meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen".

In 2005 deed hij mee aan het televisieprogramma Wie is... de mol?. Hij ontmaskerde Yvon Jaspers als Mol, waardoor hij de winnaar werd van Wie is... de mol?. Hij is ook vaste tafelgast bij het VARA-programma De wereld draait door.

In 2006 maakte de KRO een remake van de hitserie uit 1969 't Schaep met de 5 pooten, een komische Nederlandse televisieserie van regisseur Joes Odufré, die vanaf 5 december 1969 door de KRO werd uitgezonden. Marc-Marie Huijbregts speelde Lukas Blijdschap, de rol die in de oorspronkelijke serie door Leen Jongewaard werd gespeeld.

Huijbregts valt op door zijn hoge, ietwat vrouwelijke stem. Hij heeft echter een geschoolde counter-tenor-zangstem, iets wat niet vaak voorkomt, zeker niet bij cabaretiers. Hij is sinds een aantal jaar getrouwd met Karim Talbi.