Jochem Myjer - Biografie
 
Jochem Myjer (Leiden, 22 april 1977) is een Nederlands cabaretier, die in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival won.

Myjer groeide op in Zutphen waar hij les kreeg op het Baudartius College en verhuisde halverwege de jaren negentig naar Leiden, waar hij het Stedelijk Gymnasium bezocht. Na zijn eindexamen ging hij biologie studeren in Groningen. Zijn studie gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden.

Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, waar hij ook werkelijk aan lijdt. Myjer is muzikaal en begeleidt zich vaak op

de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij vele bekende personen zoals Marc-Marie Huijbregts, Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Nico van Eigen Huis en Tuin, Jules Deelder, Frans Bromet, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink, Gaston Starreveld, Herman van Veen, VOF de Kunst, Henk Westbroek, Ab Normaal, Samson en Abel.

In 2006 presenteerde hij Kinderen voor Kinderen.

Op 12 januari 2008 behaalde een fragment van De Mike & Thomas Show waarin Myjer zijn imitatietalent toont, de derde plaats in de verkiezing van 'tv moment van het jaar 2007' van de VARA.