Harrie Jekkers - Biografie
 
Harrie Jekkers (Den Haag, 1 juli 1951) is een Nederlands zanger, schrijver en cabaretier.
Jekkers studeerde Engels in de stad Groningen en was daarna enige jaren actief in het onderwijs. Nadat dit niet zo'n groot succes bleek, is hij er een tijdje tussenuit geweest. Dankzij zijn vader is hij begonnen met het schrijven van liederen en teksten.

In 1978 richtte Jekkers samen met Koos Meinderts de groep Klein Orkest op. Dit gebeurde nadat de groep "Groot Orkest" uiteen was gevallen. Hij scoorde in 1982 solo een klein succes onder het pseudoniem Harry Klorkestein (anagram van Klein Orkest) met de hit O, o, Den Haag. O, o, Den Haag werd echter daarna door Henny de Jong, de technicus van Klein Orkest geplaybackt op tv en later

heeft Henny het lied ook zelf gezongen. Het lied wordt door sommigen als het volkslied van Den Haag beschouwd.

In 1985 viel de groep uit elkaar en startte Jekkers een succesvolle carrière als cabaretier. Zijn liedteksten schreef hij weer samen met Koos Meinderts. In hun laatste voorstelling Jekkers & Koos (1999) stonden ze samen op het toneel.

Jekkers schreef de liedjes voor het kindertheaterstuk De Snoepwinkel van Zevensloten, die in 2007 in première ging. Het script is van Koos Meinderts.