Droog Brood - Biografie
 
Droogbrood (of Droog Brood) is een komisch cabaretduo dat bestaat uit Bas Hoeflaak en Peter van de Witte. Ze zijn ook bekend op TV als de P.O.D.

Deze afkorting betekent Pieten Opsporingsdienst of Pieten Opleidingsdienst, maar de betekenis kan steeds weer veranderen. Het is een terugkerend onderdeel van het Sinterklaasjournaal. Hierin speelt Droogbrood een duo onderzoekers die Sinterklaas willen helpen met de problemen die hij tegenkomt door toedoen van zijn Pieten. Ze hebben goede bedoelingen, maar hun pogingen mislukken steeds.
 

Ze leerden elkaar kennen op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na samen op schoolverschillende voorstellingen te hebben gemaakt besloten ze na de opleiding samen als Droog Brood verder te gaan. Ze wonnen in 2000 het Amsterdam Kleinkunst Festival en maakten de voorstellingen "Teer" (2001), "Scènes voor de Mensen" (2003) en "Omwille van de Smeer" (2005). Het vierde theaterprogramma, getiteld "De Kip met de Gouden Enkels", ging in première op 20 december 2007.