Claudia de Breij - Biografie
 
Claudia de Breij (Utrecht, 13 maart 1975) is een Nederlands cabaretier (ze wil liever geen cabaretière genoemd worden), presentator en voormalig radio-dj.

Ze studeerde twee jaar Algemene letteren in Utrecht. In het najaar van 1995 nam ze kleinkunstlessen bij Malinca Verwiel in het cultureel centrum Parnassos in Utrecht. Claudia deed hier ook mee aan lokale talentenwedstrijden, onder meer gepresenteerd door Ingmar Heytze. Ze deed mee aan het Leids cabaretfestival (haalde de laatste ronde, maar net geen finaleplaats) en in 1998 het Amsterdams Kleinkunst Festival (werd derde met haar groep).

Vervolgens werkte ze kort bij de lokale omroep en bij de RVU, dit naast haar cabaretwerk. Op

Radio 1 presenteerde ze het programma BNN United. In maart 2002 stapte ze over naar de NPS met het programma ...& dit is Claudia op 3FM. Wegens een overstap naar de VARA werd dit programma stopgezet: in september 2003 ging ze voor die omroep het programma Claudia d'r op presenteren (ook op 3FM). Tevens zat ze in 2004 in het Glazen huis van 3fm Serious Request. Op TV presenteerde ze, afwisselend met Dolf Jansen, het programma Vara Live. In augustus 2006 was ze te zien in haar eigen programma Claudia's Showboot, en op maandag presenteert ze de De wereld draait door. Op 12 april 2007 werd bekend dat Claudia stopt met Claudia d'r op. Op 26 april 2007 presenteerde ze haar laatste radioprogramma, om de overstap te maken naar televisie. In de zomer van 2007 is zij een van de presentatoren van Wat heet!. Zij presenteerde hiervan echter alleen de eerste aflevering op 14 mei 2007. Vanaf 23 november 2007 presenteert Claudia Thank God, it's Friday. Dit programma is een weekafsluiting op de vrijdag.

Op 28 januari 2008 werd bekend dat Claudia stopt met de presentatie van DWDD. TGIF, haar theaterprogramma en haar zwangerschap werden hiervoor als reden naar voren gebracht. Wie haar zal vervangen is nog niet bekend.

Op 13 augustus 2005 trad zij in Utrecht in het huwelijk met Conny Kraaijeveld, presentatrice bij RTV Utrecht. Op 11 januari 2008 maakte ze in haar programma bekend dat ze 3,5 maand zwanger is.