Bert Visscher - Biografie
 
Albert (Bert) Visscher (Groningen, 26 oktober 1960) is een Nederlandse cabaretier, die zich kenmerkt door 'ongenuanceerde ongein'. Hoewel een stuk drukker, wordt zijn humor vaak vergeleken met die van de Britse artiest Tommy Cooper.

Bert Visscher werd geboren in het Academisch Ziekenhuis van Groningen. Nadat hij zijn vroegste kinderjaren doorbrengt in het Groningse dorpje Foxhol, verhuist hij met zijn ouders en zijn oudere broer Jos naar Veendam. Na de lagere school komt hij terecht op de Winkler Prins Scholengemeenschap, waar hij de havo afmaakt.

Daarna vertrekt hij naar Winschoten, om daar de Pedagogische Academie te gaan doen. Na twee jaar als onderwijzer voor de klas te hebben gestaan, eerst bij een vrije school en daarna bij een gewone basisschool, houdt hij het voor gezien, en wordt hij freelance medewerker bij Radio Noord.
   
In het laatste jaar van de havo (1977) richt hij met vier anderen de cabaretgroep "Filter" op. Nadat de groep aanvankelijk vooral bekendheid oogst in het oosten van het land, breekt de groep - inmiddels niet meer in de originele bezetting - in 1981 door, wanneer ze meedoet aan het Camerettenfestival in Delft. Ondanks dat ze niet doordringen tot de finale, ontvangt Bert Visscher de persoonlijkheidsprijs. In 1983 geeft de groep haar laatste voorstelling. Al in 1984 verschijnt Bert weer op de bühne met zijn eerste solovoorstelling. Wel heeft hij altijd Pieter Kleinjan als vaste aangever.

Tussen 1987 en 1992 speelt hij bij Theater te Water.

In 1992 ontvangt Bert Visscher de "Nar", een onderscheiding van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

In 1998 is Bert nog te zien in een TV-programma van caberatier Arno van der Heijden op RTV Noord. Daar vertolkt hij de rol van bordeelhouder Harrie Poeste uit het Oost-Groningse plaatsje Beerta, die zijn bordeel heeft staan in "Beerta-Zuud". Als dit typetje scoort hij samen met Trio Put ook nog een regionale hit, getitelt "Ain, Twai, Drai (Het gait om de neukerai)" een parodie op het liedje Trojan Horse van Luv'.

Naast op het toneel staan, houdt Bert zich ook bezig met presenteren. Zo is hij van januari 1991 tot de januari daarop medepresentator van het KRO radioprogramma Liefdeslijn. In 1995 krijgt Bert landelijke bekendheid door zijn presentatie van het muziekprogramma "Poggibonsi" bij de VARA op televisie, waarbij muzikale gasten centraal staan. Een tweede serie volgt vanaf maart 1997. In totaal worden het 20 afleveringen. Een derde serie komt er niet, maar Bert blijft hangen bij de Vara en was vanaf 2004 tot 2005 regelmatig als medepresentator te zien in het satirische televisieprogramma Kopspijkers van Jack Spijkerman.

In januari 2007 werd hij getroffen door een acute blindedarmontsteking en moest een aantal voorstellingen afgelast worden.

Op 27 april 2007 werd Bert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Visscher woont samen met zijn vriendin Pien in Groningen. Sinds 18 september 2005 hebben zij een zoon met de naam Mink.